Doña Quichotte
Bewegende Verbeelding
De macht van het kader

De macht van het kader – training kijken en media bewustzijn

Je kunt een protest op verschillende manieren in beeld brengen.

zo:

of zo:

 

Dat ziet er al meteen heel anders uit. Terwijl de twee foto’s op precies hetzelfde moment, op dezelfde locatie zijn gemaakt.

Kijk maar:

Als je naar de TV kijkt, ben je je er dan werkelijk bewust van wat je ziet? Bij elk beeldverhaal worden er ontelbare keuze’s gemaakt. Ook bij een ‘neutraal’ nieuwsitem. De camerapersoon kiest een plaatje, de verslaggever stelt een vraag juist wel of juist niet. En bepaalt trouwens ook aan wie er vragen worden gesteld. De regie plaatst het in een context. Hoe weet je als kijker nou wat waar is en wat niet?

In deze training krijg je meer kennis en inzicht in de keuze’s die er worden gemaakt bij het produceren van een televisie item. Hierdoor wordt het makkelijker om als toeschouwer kritisch te blijven en laat je je niet meer zo maar iets op de mouw spelden.

En daarbij krijg je wellicht wel veel meer waardering voor de creativiteit van makers…

 

Trainingen media bewustzijn en kijken voor scholen en bedrijven. Van kader tot montage tot verteltechniek.